• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Prevoz po Šrilanki

Prevoz po Šrilanki je zelo dobro urejen, saj se praktično povsod da priti z avtobusom, ki je smešno poceni. Za razdaljo 100km odšteješ 1-2€ ali še manj, saj se avtobusi cenovno razlikujejo. Rdeč avtobus je cenejši, saj je državni, modri in rumeni pa so privat avtobusi, zato so kakšne pol evra dražji. Lahko se prevažate tudi z osebnim šoferjem, ki je po nekaj dnevih potovanja cenovno kar velik strošek. Ena izmed najbolj znanih stvari pa so Tuk-Tuki. To so pravzaprav doma predelani mopedi. Se moraš pa za ceno vožnje dobro pogajati, saj ti znajo ceno zelo zasoliti.

Za prevažanje po Šrilanki sva večinoma uporabljala avtobuse na dolge razdalje, Tuk-Tuke pa na kratke. Za samo orientacijo sva uporabljala google maps, ki je odličen za potovanje na Šrilanki, saj ti napiše odhod avtobusa ter postajo. Možnost je tudi uporaba vlaka, ki sva ga koristila dvakrat. Enkrat od Kandya do Elle, ter od Galle do Colomba. Vožnja je cenovno zelo ugodna.

Veliko je vprašanj, ali je varno potovati z avtobusi po Šrilanki zaradi samega načina vožnje po azijskih državah. Vozijo po levi strani ceste in to kar precej divje. Veliko hupajo, prehitevajo, vozijo skoraj da brez omejitev, saj ima avtobus prednost pred vsemi in se mu vsi umikajo. Na samem avtobusu je dokaj malo prostora, tudi sam strop je nižji, tako da se je veliko turistov moralo sklanjati. Drugače pa je potovanje z avtobusi zelo zabavno, saj imajo gor pravi žur. Imajo televizijo z njihovo glasbo, zvečer prižgejo celo disko luči. Vstopico za avtobus kupiš na njem, ko pride do tebe oseba, ki pobira denar za vožnjo z avtobusom. Ne glede na vse, nisva imela negativnih izkušenj z avtobusi. 😀

post a comment