• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Dogodivščine na Maldivih

Najin obisk Maldivov je bil torej čisto spontan in nenečrtovan, vendar ja bila ena izmed boljših izkušenj do sedaj. Ker so Maldivi znani po dragih in luskuznih resortih, sva bila najprej v dvomih, da bo potovanje šlo v najin budget, ampak tudi na Maldivih se lahko pride relativno poceni skozi, saj ni vse tako drago kot je prikazano in seveda moraš biti vedno malo iznajdljiv. Ko gledaš na bookingu ali kakšini drugi spletni strani, preko katere lahko rezerviraš nastanitve, je velikokrat napisana cena na noč, na primer 300€, vendar zraven pride še 600€ davka, torej je realno cena na noč 900€. Zato moraš biti na te zadeve kar precej pozoren.

Nastanjena sva bila na otoku Maafushi v hotelu Arena Beach, ki se nahaja na bikini beachu. Na otoku Maafushi se nahaja tudi maldivški zapor, za katerega sva slučajno izvedela ko sva brskala po internetu, drugače tega nebi niti opazila. Sam otok je dokaj majhen, se ga prehodi v roku ene ure, plaža pa je sanjska. Sam otok ponuja dobro izhodiščno točko za snorklanje in plavanje z različnimi morskimi živalmi.

Na Maldivih sva bila 3 noči, torej sva imela 4 polne dni za raziskovanje. Prvi dan sva prišla na otok, okoli 10 ure zvečer zato sva se oba utrujena namestila v hotelsko sobo in hitro zaspala.

Drugi dan je bil dan za snorklanje, tako kot vsi drugi najini dnevi na Maldivih. Preko hotela sva rezervirala enodnevni izlet, ki je zajemal plavanje z morskimi psi, mantami, obisk otoka Fulidhoom, kjer skati plavajo v plitvini in kosilo na sand banku. Osebno sem morala zbrati kar nekaj poguma, da sem skočila v vodo z morksimi psi, vendar ko greš enkrat v vodo dejasko pozabiš na to da so to živali, ki te lahko napadejo. Plavali smo z Nurse sharki, ki so lahko veliki do 5 metrov, vendar so vrsta, ki ni nevarna človeku. Vseeno pa te lahko napadejo če se jih dotikaš in jih izzivaš. Sama izkušnja je neverjetna, v sebi imaš polno adrenalina, na začetku rahlo paniko, vendar je definitivno vredno.

Tretji dan sva se ponovno odpravila na snorklanje, vendar na drugačen izlet, ki je zajemal dva koralna grebena, plavanje z želvami ter kosilo na sand banku.

Četrti dan je bil čas za odhod nazaj na Šrilanko in nato domov. Let sva imela šele ob 9h zvečer, zato sva dopoldne izkoristila za poležavanje na plaži ter sončenje. Ker sva odšla na Maldive spontano, sva imela s seboj samo zaščitni faktor 6 in naju je tisti dan sonce precej opeklo haha. Okoli ene popoldne sva se odpravila na zasebni izlet s skutrejem do lagune, kjer se je nahajala jata delfinov. Tako sva dobri 2 uri plavala naokoli s 50 delfini. Neverjenta izkušnja in definitivno najboljša stvar, ki sva jo doživela na Maldivih. Okoli pol 6h naju je odpeljal speed boat iz otočka do letališča, nato naju je čakala dolga pot domov.

Maldivi so kraj na katerega pomisli vsak in si predstavlja tam uživanje na belem pesku med palmami ob turkiznem morju.

 

Tako da, če imate željo oditi na Maldive potovanje definitivno priporočava.

post a comment