• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Maldivi

Najino potovanje po Šrilanki prvotno ni zajemalo skoka na Maldive, vendar naju je na jugu zajel monsun in je bila najina odločitev popolnoma spontana. Mislim, da je bila to ena izmed boljših odločitev na potovanju. (pa seveda se pozanimaj tudi kakšno je vreme na Malidivih TUKAJ)

Če te zajame dež na Šrilanki, greš pač na Maldive.

republika Maldivi so otočje v Indijskem oceanu, ki jo sestavlja preko 2000 malih otokov, ki se razprostirajo na 840km. Ležijo jugozahodno od Indije in Šrilanke. So muslimanska država, zato tam veljajo določena pravila. V kopalkah si lahko samo na točno določenih plažah, ki so označene z Bikini Beach, po drugem delu otoka je to prepovedano. Njihova valuta je Maldivsjki rupij (1€ = 17,000 MVR), vendar sprejemajo tudi ameriške dolarje. Bankomata in menjalnice denarja na samem otoku Maafushiju nisva zasledila, zato je bolj varno, da si zamenjate denar na letališču. Letališče se nahaja zraven glavnega otoka Male, tako da ima letališče svoj otok. Otok je povezan z Malejem prek mostu. Dobra alternativa je, da se tja odpraviš je z mestnim trajektom, ki pelje na vsakih 10 do 15 minut. Od tam naprej pa spet z mestmin trajketom do otokov, vendar je ta manj pogost oziroma je velikokrat samo 1x na dan. Zato je druga možnost, da se odpraviš na svoj otok s speedboatom, ki pelje vsaj 5x na dan odvisno od otoka. Vendar je cena dražja, za mesnti trajekt odšteješ par €, za speedboat pa okrog 25€.

Končno sva prispela na sanjske Maldive, kjer sva se potapljala in plavala z morskimi psi, mantami, želvami in delfini ter tako obkljukala kar nekaj stvari na najinem Bucket listu. Resnica pa je tu kruta, saj se v Indijskem ocenu nahaja največ plastike, zato so otoki, ki so turistično oblegani lepo urejeni, vendar so drugi otoki na žalost nekako smetišče plastike. Definitivno pa se splača pogledat, kako je na Maldivih, se kopati v turkiznem toplem morju in se razvajti na soncu. Več o Maldivih si lahko prebereš TUKAJ

post a comment