• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Hrana na Šrilanki

Hrana na Šrilanki ni kaj pestra haha, saj večinoma ljudje jedo 3 -krat na dan riž in curry. Osebno mi hrana ni bila všeč, ker je preveč pekoča. Tako da sva riž in curry jedla samo enkrat in je bilo to dovolj. V Elli pa sva zasledila tudi njihov Kottu in Rotti, ki manj peče in je tudi zelo okusno. Lahko pa ga naročiš z zelenjavo, piščancem, lignji itd. Dobijo se tudi riževi rezanci in pečen riž, seveda pa je vse  pekoče pri naročanju je pametno, da natakarja prosite za nepekoče in mogoče celo prinesejo nepekoče.

Definitivno pa so ena izmed najboljših jedi banane, ki so zares dobre. So sicer zelo majhne, vendar še enkrat bolj mesnte in veliko boljšega okusa kot pri nas. Imajo jih več različnih vrst, tudi rdeče. Seveda pa imajo tudi veliko drugega tropskega sadja.

Poskusila sva tudi njihovo značilno sladico (žal se ne spomnim imena), ki je zares slabega okusa in strukture. Okusa sploh ne znam opisati, struktura pa je bila zdrizasta z trdimi koščki, tako da se je ne splača probat. Sva pa za sladico jedla Egg hoperje, ki so bili odlični in so lahko postreženi  tudi z medom.

Skoraj na vsakem koraku prodajajo tudi mlade kokose, ki so boljšega okusa, kot so bili na Baliju. Seveda pa ne pozabite poskusiti naravnih sokov, saj so izvrstni. Osebno je najboljši pasjonkin in ananasov.

post a comment