• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Hrana na Baliju

Na Baliju je glaven vir hrane riž in riževi rezanci. Zato sta dve specialiteti, ki ju moraš nujno poskusiti, ko se odpravljaš na Bali Nasi goreng, kar pomeni pečen riž in Mie goreng, ki pomeni pečeni riževi rezanci. Ti dve jedi sta v večini kombinirani z zelenjavo in piščancem. Ker pa so Balijci navajeni pekoče hrane, je pred vsakim naročilom dobro reči »prosim ne pekoče« če ti ni všeč pekoča hrana seveda. saj se nama je enkrat zgodilo, da sva pozabila in je bila hrana tako pekoča, da sva jo komaj pojedla haha :).

V predelu Kuta se nahaja veliko »instagrammable« lokalčkov. Eden izmed mojih najljubšij je bil KYND (Kynd community). Obiskala pa sva se Strawberry FieldsKU DE TALa Laguna in Alchemy Bali, ki je veganska restvaracija. KU DE TA je malo bolj prestižen lokal, kjer je vsak večer DJ in ima idelani pogled na sončni zahod, ki je ena izmed najlepših stvari na Baliju. Strežejo zanimive koktejle, ki pa imajo evropske cene. Lalaguna je lokal v katerem strežejo tudi hrano, celotna tematika pa je Gypsi style. Sama hrana je zelo okusna in zanimiva, imajo veliko stvari iz kvionje. Sicer pa je precej draga, saj za glavno jed odšteješ 10-20€, kar je za Bali ekstremno drago, saj povprečno ješ kosilo za dva okoli 6€ na dan.

 

Vsak lokal na Baliju je dodelan do potankosti, tako da je pravi užitek hoditi po ulicah in opazovati lokale. Težko se vam bo na Baliju zgodilo, da ne boste vedeli, kam na kosilo. Vsi lokali so lepo dodelani in imajo svojo tematiko. Vsak je po svoje mamljiv, tako da je ponudbe res veliko. Proti koncu najinega potovanja po Baliju sva imela prav poseben dan ”Blažev dan” in sva skoraj cel dan hodila od lokala do lokala 😀

Tu pa je še nekaj utrinkov hrane. 😉

post a comment