• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Kdaj na Bali?

Bali spada med otočje Indonezije. Republika Indonezija je država v JV Aziji ter se razprostira med Indonezijo ter Avstralijo, med Tihim in Indijskim oceanom. Glavno mesto Indonezije je Jakarta, na otoku Java.

Bali je otok vulkanskega izvora, ter precej hribovit. Ima dva še vedno aktivna vulkana, Batur ter Agung. Podnebje na Baliju je značilno tropsko – ima visoke tempertaure, vednar se nakazujeta dva letna časa (poletje ter zima). Tako se deli na deževno ter suho obdobje.

Suho obdobje traja od aprila do septembra, temperature so malce višje kot v deževni dobi, zato pa so tudi cene višje ter turistov je precej.

Deževno obdobje pa traja med oktobrom ter marcem, temperature so malce nižje kot v suhi dobi, prav tako se znižajo tudi cene, ter turistov je precej manj.

Midva sva potovala konec septembra ter začetek oktobra, vreme je bilo idealno, brez padavin, z obilo sonca. Kar se tiče cen in vremena pa je najbolje potovati na prehodu med suhim ter deževnim obdobjem, saj je vreme še vedno lepo, cene so nižje obenem pa ni tako veliko turistov.

post a comment