• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Lago di Braies

Jezero sredi Alp, osebno eno izmed najlepših. Jezero se nahaja v Dolomitih na Severnem Tirolskem v Italiji in leži na 1496m nadmorske višine. Iz Slovenije je dostop možen tudi preko Avstrije, zato sva midva okoli sedme ure zjutraj krenila na pot, pot je trajala dobre tri ure. Avstrijsko-Slovensko mejo sva prečkala čez Korensko sedlo (Wurzen Pass) in pot nadaljevala po Avstriji vse do Italije. Avstrijsko-Slovensko mejo lahko prečkate tudi čez predor Karavanke, ki pa je v poletnem času kar precej zaseden in je velika možnost, da boste obtičali v koloni na meji. Ta predor tudi plačljiv in sicer okoli 7€ v eno smer + potrebuješ tudi vinjeto za avstrijsko avtocesto. Zato sva se midva odpravila kar po regionalni cesti. Pa seveda je bila pokrajina še malo bolj razgibana.

Ker je to eno izmed najlepših in najbolj turističnih jezer v Alpah, je bila ura odhoda bistveno prepozna, saj sva tja prispela šele okoli 10:30, kar pa je pomenilo veliko gnečo turistov, zaprli so tudi parkirišče tik ob jezeru. Redarji so usmerjali promet na drugo parkirišče, kjer je organiziran avtobus do jezera, vednar je bilo oboje plačljivo. Za parkirišče 5€, za vožnjo v obe smeri z avtobusom pa 6€ na osebo. Možnost je tudi, da se do jezera odpraviš po peš poti, ki traja dobri dve uri.

Okoli jezera vodi pot, ki jo prehodiš v eni uri in ni zahtevna, tako da se lahko odpraviš kar v poletni obutvi. Možen je tudi najem čolna po jezeru, ki stane 28€ na uro. Vendar zaradi velike turistične gneče, lahko na čoln čakaš tudi po eno uro. Vseeno pa sva oba imela občutek da ljudi ni bilo veliko, saj je jezero zares ogromno in se vse skupaj malo porazgubi. V jezeru se lahko tudi kopaš, vendar je voda precej mrzla.

Definitivno pa je Lago di Braies idealn za enodevni izlet vendar bodite tam že zjutraj, da si zagotovite parkirišče in čolniček.

post a comment