• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Kdaj na Maldive?

Otoška republika Maldivi leži v Indijskem oceanu jugozahodno od Šrilanke. Sestoji iz približno 1200 koralnih otočkov. Okoli 200 otokov pa je turističnih. Ker pa otočje leži precej blizu ekvatorja je toplo celo leto. V sušnem obdobju je obisk Maldivov največji, zato pa so tudi cene precej višje.

Vreme na Maldivih se deli na tri obdobja. Deževno obdobje, sušno obdobje ter obdobje vmes.

Sušno obdobje je med decembrom in februarjem. V tem obdobju je vreme najboljše, z zelo malo dežja ter nizko vlažnostjo. Obisk se krepko poveča prav tako pa cene precej porastejo. Največji naval obiska je za božič ter novo leto.

Deževno obdobje je med majem ter novembrom. Prevladuje oblačno in nevihtno vreme, zato so otoki precej prazni cene pa prijaznejše do denarnice.

Deževno in sušno obdobje je med marcem ter aprilom. Vreme je podobno kot v sušnem obdobju, z mogoče malo več oblačnosti. Vročina narašča, ljudi pa je vedno manj. Cene se dvignejo okoli velike noči.

Midva sva Maldive obiskala konec septembra, ter nisva imela popolnima nič dežja podnevi. Enkrat je padal ponoči. Vreme je bilo super, saj ni bilo prevroče, sonce pa te ni tako hitro opeklo. Od 4 dni sva imela 3 dni malce oblačne. Četrti dan je bil najlepši, praktično brez oblačka. Najbolj naju je opeklo ravno četrti dan, tako da je zaščitni faktor nujen. Zaradi bližine ekvatorja je sonce zares močno.

Viza ni potrebna do 30 dni. Potni list ob izstopu mora biti veljaven najmanj 6 mesecev. Ob vstopu dobite torej štempelj, v svoj potni list.

Za dogodivščine, ki sva jih počela na Maldivih pa si poglej TUKAJ.

post a comment