• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Pula

Pula je čudovito obmorsko mestece. Nahaja se dobro uro stran od slovenske meje, zato je idealno za enodnevni izlet. Midva sva se za izlet odločila na začetku junija, vendar neglede na to, da je bil začetek sezone, je bilo veliko ljudi. Priporočava, da se v Pulo odpravite čimbolj zgodaj zjutraj, saj se boste tako izognili gneči na meji vsaj v eno smer. Za cestnino hrvaške avtoceste boste v obe smeri odšteli okoli 100 kun.

Pula spominja na “revno” različico Rima zaradi amfiteatra, ki se nahaja v središču mesta, vendar je ta veliko manj mogočen kot rimski. Za ogled amfiterata boste odšteli okoli 50 kun po osebi. Seveda pa je najboljše priti zgodaj zjutraj, ko še ni vodenih skupin in lahko naredite kakšno lepo fotografijo s sončnim vzhodom.

V Puli se nahaja tudi slavolok Sergijevca (Arch of the Sergii) in Avgustov tempelj (Temple of Augustus), ki se ju splača pogledati, ogled pa je brezplačen. Sama Pula je po sebi prijetno majhno mestece, v kateri pa ni veliko stvari, ki bi jih lahko počel. Seveda se greste lahko še kopat in na dobro morsko kosilo, zato pa sva se midva zapeljala dobre 20 minut stran do mesta Fažane.

Fažana je prijetno barvito mestece, kjer vsak dan odpelje trajekt na Brione. Broni so skupina 14 majhnih otočkov na hrvaškem in so del severnega Jadranskega morja. So narodni park na Hrvaškem, saj so znani po čudoviti pokrajini. Poleg pokrajine pa se na njih nahajajo tudi stopinje dinozavrov. Cena trajekta je precej zasoljena (30eur na osebo), posebej v poletni sezoni, ki traja od 1.6 do 30.9.

post a comment