• No products in the cart.
Top
  >  Adventure   >  Zakintos 1.del

Grčija se je na najin potovalni seznam prikradla čisto spontano. Na internetu sva naletela na ugodne letalske karte, ki sva jih brez večjih pomislekov hitro kupila. Zaradi trenutne situacije z virusom je bila destinacija ravno prava za najin potep, saj je bila v tistem trenutku še vedno na zelen seznamu.

Kako pravzaprav poteka potovanje v času korone? Pravzaprav bistvene razlike ni. Edina razlika, ki sva jo zasledila na poti do Grčije in nazaj je bila ta, da so naju prvič ustavili pri prečkanju italijanske meje ob pol dveh ponoči. Obvezno je nošenje mask celoten čas, ko si na letališču in letalu. Opazilo se je manj gneče na letališču in tudi letalo je bilo zasedeno približno 3/4 in ne v celoti.

Najino potovanje v Grčijo se je začelo z letom ob 5:45 z letališča Marco Polo v Italiji. Na Zakintos sva prispela že okoli osme ure zjutraj. Hitro sva odšla do najinega najetega avtomobila in tako se je začel najin grški potep.

dan1:

Prvi dan je bil kar precej naporen, saj sva dan pričela že malo čez polnoč, ko sva iz Ljubljane štartala proti letališču. Ker je let kratek, sva spala samo kakšni slabi dve urici. Ne glede na utrujenost sva se odpravila raziskovat otok. Ogledala sva si mesto Zakintos, ki ima nešteto butičnih kavarnic, lokalov in pekarn. V eni izmed njih sva si privoščila zajtrk in tradicionalno sladico z imenom Frygania.

To je bila Blaževa želja, saj je pravi sladkosned. Mesto sva si ogledala, kar se da na hitro, saj je bilo zelo vroče. Komaj sva čakala, da se z avtom odpeljeva do kakšne prečudovita plaže. Po ogledu naju je čakala 40 minutna vožnja do plaže z imenom Xigia Beach, kjer sva se kopala in si povrnila moči. Seveda pa brez vmesnega vstavljanja ob zanimivem zapuščenem campervanu seveda ni šlo. Proti večeru sva se namestila v najin apartma.

Nastanjena sva bila v predelu Laganas, ki je oddaljen 5km od letališča in je dobra izhodišča točka za raziskovanje otoka. Res pa je, da je otok precej majhen, tako da se od najbolj južne točke do severa otoka praktično pride v 1 uri in pol vožnje. Predel Laganas je znan po zabavah. Tu so lokal pri lokalu in vsak ima svojo glasbo. Sama se nisva udeležila nobene zabave, saj sva bila vsak večer utrujena in sva zvečer zaspala v hipu. Ker sva bila nastanjena v apartmaju, je bilo potrebno oditi tudi v trgovino. Našla sva velik Lidl. Ugotovila, da sva da je na otoku samo eden.

dan 2:

Pred nama je bil najbolj naporen dan, zato sva z veseljem pospala malo dlje in si nabrala moči za raziskovanje otočka. Prva postojanka je bil sever otoka, kjer se nahajata dva mlina na veter in svetilnik. Lokacija je čudovita, imaš razgled na skalnato obalo Zakintosa. Spodaj se nahaja tudi plaža do katere vodijo stopničke.

Na tej lokaciji se nahaja tudi taverna, s prelepim razgledom, kjer se lahko okrepčate ter ohladite za nadaljnje raziskovanje. Naslednja postojanka je bil Shipwreck view oziroma razgled iz pečin na najbolj znano plažo na celotnem otoku Navagio Beach. Vendar sva kot po navadi na potovanjih krenila s poti, saj sem narobe zavila in sva malo zašla. Kaj kmalu sva srečala avtobus, ki je bil nabit s turisti in sva se odločila da mu slediva. Odločitev je bila odlična, saj naju je pripeljala ravno na željeno destinacijo. Razgled je zares neverjeten, vendar je kar malo strašno hoditi po robu na 300 metrski pečini.

Izredno priporočava, da se odpravite naprej po pečini kakšnih 15 minut hoje, kjer je grška zastava, saj je od tam razgled še boljši. Ker pa je pot malce skalnata, ni najbolj primerna obutev japanke, rajši obujte teniske, da vam ne zdrsne z pečine. Na poti do naslednje destinacije sva se ustavila še ob najstarejši oljki na otoku.

Po napornem in vročem dnevu, sva se proti popoldnevu odpravila na plažo z imenom Roxa Beach. Prav prijal je hiter skok v morje in akcija naprej že k novi destinaciji. Najina zadnja na seznamu je bila Karokanisi, kjer je iz skalovja oblikovan bazen. Čudovito, saj je bazen obrnjen proti zahodu.

Drugi del potovanja po Zakintosu pa si preberi TUKAJ.

post a comment